Банкеръ Daily

Общество и политика

И Борислав Сарафов излиза в отпуск докато трае проверката

Зам. главният прокурор и шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов излиза в отпуск от утре, докато трае проверката за двата апартамента на сина му.

"Изразявам готовност за пълно съдействие на проверяващите от НАП и КПКОНПИ по повод разпоредената от главния прокурор Сотир Цацаров проверка", заяви Сарафов.

"Съдействието ми ще се изрази в своевременно представяне на цялата изисквана документация. Категорично декларирам, че всичките ми действия са в рамките на закона и не противоречат на морала. Доходите и имуществото - моите и на членовете на моето семейство са декларирани по надлежния ред", обясни той.

Тази сутрин стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацров се самосезирал по медийни публикации и разпоредил проверка на необяснимото за обществото придобиване на имоти от шефа на Антикорупционния орган Пламен Георгиев, председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов и жена му и от сина на шефа на следствието Борислав Сарафов. 

Малко след това премиерът Бойко Борисов призова за оставки. Но вместо това Пламен Георгиев излезе в отпуск докато продължава проверката. Сега шеф на комисията е именно Славчев, за когото също излиза скандална информация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във