Банкеръ Daily

Общество и политика

Христосков обеща до три дни град Мизия да бъде отводнен

До три дни залетите в Мизия квартали ще бъдат напълно отводнени, каза вицепремиерът Йордан Христосков, който заедно с министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов посети бедстващата община.

Подготвя се изграждането на фургонно селище, в което ще бъдат настанени стотиците хора, останали без дом от бедствието.Още три дни ще продължи отводняването на засегнатите къщи, дворове и улици в Мизия. Това докладваха от кризисния щаб в града на вицепремиера Йордан Христосков и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов. При срещата им с пострадалите от наводнението, които от дни са евакуирани в детската градина в града, стана ясно, че се подготвя изграждането на фургонно селище, в което могат да бъдат настанени. Освен фургони за живеенето ще има и необходимите санитарни помещения.

Дезинфекцията и цялостното почистване на засегнатите квартали ще започне след окончателното отводняване на бедстващия град.

Вицепремиерът Йордан Христосков каза, че се отпускат допълнителни бройки на заети по социалните програми, в които да се включат в почистването. Той препоръча те да работят на три смени по четири часа, за да се ускори възстановяването.

Facebook logo
Бъдете с нас и във