Банкеръ Daily

Общество и политика

Христосков готви нови варианти на пенсионната реформа

Служебното правителство ще остави няколко варианта с финансови разчети за реформи в пенсионната област. Това каза Йордан Христосков, след като пое поста социален министър от Хасан Адемов.

На първо място ще бъдат предложени варианти за ранното пенсиониране на хората, работещи в първа и втора категория труд.

Всички разработени предложения ще са с финансови разчети в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план, посочи Христосков.

По думите му вариантите ще са продължение на работата на Консултативния съвет по оптимизиране на осигурителната система, учреден от Хасан Адемов.

Основните усилия в първите дни ще бъдат свързани с подпомагане на хората от бедстващите райони, каза проф. Христосков. Ще запазим социалния мир и всички социални плащания ще бъдат извършени в срок, допълни още социалният министър.

Проф. Христосков благодари на Хасан Адемов, че той и екипът му са провеждали в областта на социалната политика и заетостта открити и премерени политики за намаляване на социалното напрежение без увеличаване на дефицитите. "Лесно ми е да поема този пост от Хасан Адемов като един от най-добрите специалисти в областта", заяви служебният министър.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във