Банкеръ Daily

Общество и политика

Христо Проданов: Има адска спекулация с дървата за огрев

От БСП са убедени, че на пазара с дърва за огрев има "адска спекулация". Това заяви в интервю за Нова телевизия зам.-председателят на социалистите Христо Проданов. Той бе категоричен, че държавата трябва да определи таван или някакви норми, за да може търговците да не злоупотребяват и хората да не бъдат изнудвани.

Според Проданов по-голямата част от хората, нуждаещи се от дърва, са бедни, за разлика от едни търговци, които се облагодетелстват от така наречената пазарна икономика. Поради тази причина народните представители от левицата внасят закон срещу спекулата, за да бъдат овладени цените на стоките, които са от първа необходимост.

След като депутатите в Правната комисия на Народното събрание прекараха безсънна нощ, обсъждайки 18 часа промените в Изборния кодекс, с гласовете на ГЕРБ, БСП и ДПС беше върната хартиената бюлетина. Гласувани бяха и промени, с които се премахна електронното дистанционно гласуване и се закри многомандатният изборен район "Чужбина". Христо Проданов коментира тези резултати лаконично: "Днес ще имаме парламентарна група, на която ще обсъдим всички промени, направени в Правна комисия, и ще излезем с позиция".

Депутатът е на мнение, че Изборният кодекс не е политическо решение, а норма, която определя начина, по който са представени българските граждани.

Проданов коментира и условието на "Продължаваме промяната" да разговаря с БСП за евентуално съставяне на кабинет с втория мандат, като обърна внимание, че няма как да тръгваш да преговаряш с ултиматуми и с извиване на ръце.

"До момента имаме две ясни неща, които са подредени в Конституцията – първи мандат – задължително на ГЕРБ, който ние не подкрепяме, втори мандат – задължително на "Продължаваме промяната", който ние подкрепяме", обяви в заключение народният представител.

Facebook logo
Бъдете с нас и във