Банкеръ Daily

Общество и политика

Христо Панчугов: С Трифонов ще влязат много анонимни в парламента

Слави Трифонов

Една от големите въпросителни е какво ще бъде поведението на Слави Трифонов в следващия парламент, коментира  политологът Христо Панчугов.

Коалицията "ГЕРБ-СДС" печели парламентарните избори, сочат данни от екзитпол на "Галъп интернешенъл" към 19 часа. Според тях ГЕРБ-СДС получават 25% от гласовете. „Има такъв народ“ печели 17,1%, БСП – 16,7.

„Към този момент той не е говорил за политика през цялата изборна кампания. Около него ще влязат много анонимни хора, за които ние нищо не знаем и тяхното поведение не може да бъде предвидено. Доста неизвестни, чиито отговори тепърва ще видим“, заяви Панчугов пред БГНЕС.

Според него след изборите ще стане ясно дали избирателната активност се е дължала на страха на хората да отидат до урните в условия на пандемия или на отсъствието на избирателна кампания.

„Партиите не се справиха да водят истински политически разговор и да използват новите технологии за комуникация с избирателите. Най-вече не се справиха с това да кажат какво следва в България след изборите. Не добих усещането, че някоя от политическите формации иска да управлява“, заяви Панчугов.

Той посочи, че двама от основните играчи, Бойко Борисов и Слави Трифонов, отсъстваха от кампанията.

„Останалите водиха разговора с кой няма да се коалират, а не как ще изглежда бъдещата управленска формула на държавата. Това няма начин да не е оказало влияние на хората как ще гласуват и на тяхната мотивация за участие във вота“, каза политологът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във