Банкеръ Daily

Общество и политика

Христо Иванов за предсрочните избори: 11 юли е чудесна дата

Дали ще има интерес към вота през лятото е въпрос на кампания. Това заяви председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов пред журналисти във връзка с датата 11 юли, която държавният глава Румен Радев определи за предсрочните парламентарни избори.

"Чудесна дата, това беше една от датите на събитията в "Росенец". Считаме, че ще ни бъде на попътен вятър. То е въпрос на кампания, да може наистина в тази кампания да сложим аргументите пред скоби. Дължим на избирателите много по-ясен отговор какво управление си представяме. Миналата кампания беше доминирана против какво управление сме", посочи Иванов. Според него другата голяма задача е как ще се отстрани главният прокурор Иван Гешев.

"Прогнозите са за това, да има всякакви прогнози. Истината е, че се намираме в много сериозно разместване на политическите пластове и нищо няма да е същото. Сигурен съм, че резултатите ще бъдат различни", каза още председателят на ПГ на "Демократична България". Той добави, че българската политическа система се променя и всички играчи разбират, че така не може да се продължава.

Социологът Цветозар Томов и общинският съветник в София и математик Любомир Георгиев са номинациите на "Демократична България" за членове на Централната избирателна комисия, съобщи Иванов. Според обединението двамата кандидати имат голям изборен опит и се ползват с доверието на обществото.

Президентът насрочи за сряда консултации с парламентарно представените партии и коалиции, за да се запознае с предложените от тях номинации за нов състав на ЦИК.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във