Банкеръ Daily

Общество и политика

Христо Иванов: Специално за нас измислиха чакалня на чакалнята

"Получихме чакалня за чакалнята. Специално за нас я създадоха! В самата чакалня ще ни пуснат веднага щом си изчистим прокурорския авгиев обор. И банковия. И застрахователния. И пенсионния. И когато отимаме здрави институции. И след нова оценка на банките, след като сами си направихме една, (особено успешна). Но първо ще си изпълним ангажиментите по мониторинга и ще влезем в Шенген. Което е “скоро”. Вече единадесета година..." Така лидерът на "Да, България" и бивш правосъден министър Христо Иванов коментира решенията на Брюксел за присъединяването на България към еврозоната. 

Според Иванов излиза, че "с една реч, имат доверие в държавата ни - почти колкото и ние самите."

"Погледнато позитивно, ЕС си създаде нов инструмент за натиск за реформи у нас. Остава само догодина да дойде състав на ЕК с воля да го прилага и с трезвен председател. Това е реалното постижение на председателството в частност и на Борисовото “европейско развитие на България” по принцип. А пред нас са нови постижения: точно в този период Борисов и Пеевски ще “си изберат” нов Цацаров, а Цацаров ще получи нов пост...", коментира Христо Иванов във "Фейсбук". 

По думите му изглежда, че с това управление, наистина ще се интегрираме със Западните Балкани. Или ще се присъединим окончателно и пълноценно към ядрото на ЕС заедно с тях, или заедно с тях ще си останем в Ешеров лабиринт от чакални.

"Истинската добра новина е, че ако на мястото на това управление дойде друго, което има свободата, волята и визията за реални реформи - пътят пред нас е отворен (за сега). Да имаше как да си внесем Заев за премиер...", добави председателят на "Да,България".

Facebook logo
Бъдете с нас и във