Банкеръ Daily

Общество и политика

Христо Иванов подава оставка като лидер на "Да, България"

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов подава оставка като председател на партията "Да, България", която участва в обединението. Иванов направи изявление на живо във Фейсбук по повод слабия изборен резултати на "Демократична България". Изпълнителният съвет също подава оставка. Ще бъде насрочен Национален съвет на партията. До избор на ново ръководство старото ще продължи да изпълнява функциите си. "Това е много сериозен знак от нашите поддръжници, от членовете на демократичната общност за оттегляне на доверието към нас", каза съпредседателят на "Демократична България" и добави, че трябва да се носи отговорност. 

"Ще предложа на Националния съвет да бъде даден мандат на бъдещата парламентарна група на "Демократична България" да подкрепи редовно правителство с мандата на "Продължаваме промяната". "Ние не можем да позволим нашите вътрешнопартийни процеси да се отразят нито на коалицията "Демократична България", в която продължаваме да вярваме и да подкрепяме, нито на перспективите за излъчване на управление от бъдещия парламент", допълни Иванов.

"Този резултат е много лош. Той вероятно ще изисква промяна на курса и на представителството. Да, вероятно сме разочаровали много избиратели, но никой друг не си поставя за цел да представлява демократичната общност", изтъкна лидерът на ДБ. Той отбеляза, че "Демократична България" като инструмент на демократичната общност трябва да бъде запазен. И специално благодари на председателя на ДСБ Атанас Атанасов и на съпредседателите на "Зелено движение" Владислав Панев и Борислав Сандов за мъдростта и отдадеността в общата им работа. "Но мисля, че най-голям дял от отговорността се пада на мен за това положение, затова аз подавам тази оставка", заяви Иванов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във