Банкеръ Daily

Общество и политика

Христо Иванов пак тръгна към "Росенец"

Поредна акция в парк „Росенец“. Лидерът на „Да, България!“ Христо Иванов и симпатизанти на партията  са тръгнали към т.нар. летни сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, за да осигурят достъп до плажа, който в момента е ограничен заради ограда.

Точно преди един месец се състоя масово протестно ходене на плаж в парк „Росенец“. 

„Не приемаме обяснението, че се извършват ремонтни или строителни дейности“, категоричен е Христо Иванов. Според него държавата трябва да се намеси и да издаде акт за държавна собственост, както и Министерството на туризма да актува плажа като такъв.

Вчера се разбра, че достъпът до брега на "Росенец", където се намира и лятната резиденция на Ахмед Доган, отново е блокиран. Пътят е преграден с ограда и охрана. Плажът отново е недостъпен по суша, съобщава "Свободна Европа" почти месец, след като това място привлече вниманието на всички.

Камери прихващат движението по шосето още преди да се открие гледка към имота. Следва ограда с надпис “Строителен обект”, която ограничава достъпа до плажа, въпреки че всички плажове са публична държавна собственост и всеки би трябвало свободно да има достъп до тях.

В петък БНР съобщи, че представители на Министерството на туризма също не са успели да стигнат до плажа, за да го категоризират. Като причина е посочена “поставена метална преграда на път, представляващ имот общинска публична собственост и с налични табели с надпис „Строителен обект“. 

Плажът край Росенец не е включен в кадастралната карта, защото не е подавано искане за това. Според позицията на Министерството на туризма не става ясно кой трябва да подаде такова искане.

Не е ясно също дали ведомството, което от скоро е под контрола на Марияна Николова, ще опита да направи нова проверка по случая. 

В края на юли Общинският съвет в Бургас реши пътят до лятната резиденция в Росенец на почетния председател на ДПС Ахмед Доган да остане общински.

Facebook logo
Бъдете с нас и във