Банкеръ Daily

Тошко Йорданов:

Христо Иванов носи персонална вина да няма редовен кабинет

Това е един лицемерен парламент и ако някой носи персонална отговорност, че няма правителство, това е Христо Иванов. Това заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в декларация от името на парламентарната група.

,,Този парламент не излъчи правителство. Факт. Защо? Защото всички политически партии в тази зала - "Изправи се", "Демократична България", ГЕРБ, БСП ясно заявиха, че няма да ни подкрепят. ДПС мълчаха. Заради това няма правителство. Всички приказки пред камерите що се отнася до дясната страна на залата и БСП, че имаме общи цели и сме ги договорил, се оказа, че няма никакво значение, след като те искаха пероснален контрол върху бъдещото правителство. Този персонален контрол беше поискан от Христо Иванов", добави Тошко Йорданов.

Той обясни, че това е станало пред четири човека в стаята на "Има такъв народ".

По думите му двете комисии, които са успели да се организират, са били Правна и Бюджетна и, ако не са били председателите от ИТН, и това, което е свършил 46-ият парламент, е нямало да бъде факт.

"Това е един лицемерен парламент, който стана ясен пред всички", посочи още Тошко Йорданов и изрази надежда следващият парламент да бъде по-малко лицемерен.

Председателят на ПГ на ИТН заяви, че президентът Радев ще спечели втори мандат, защото който се изправи срещу ГЕРБ - печели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във