Банкеръ Daily

Общество и политика

Христо Иванов: Нинова и Борисов са заплаха за европейското ни бъдеще

Лидерът на "Да, България" Христо Иванов изпрати открито писмо до лидерите на БСП и ГЕРБ - Коренлия Нинова и Бойко Борисов, в което ги обвинява за отдалечаването ни от Европейския съюз. Друго обвинение е, че не умишлено не поставят на дневен ред важните за страната ни въпроси. 

"Обръщам се към Вас с открито писмо, защото в нашата фасадна демокрация липсва дебат по най-важните за страната ни въпроси. Без такъв дебат българските граждани няма как да вземат информирано решение на предстоящите избори. А от тези избори зависи положението ни в Европейския съюз. Гласите се един от вас двамата да стане премиер на България. Най-важното, което хората трябва да знаят, за да направят избора си, е, че Вие лично и вашите партии сте сериозният риск пред европейското бъдеще на страната ни. Бъдеще, за което всички мечтаем", заявява Иванов. 

Той подчерта, че пред очите ни се случва най-голямата трансформация на Европейския съюз от десетилетия. Преди броени дни Европейската комисия заговори официално за „Европа на много скорости”, а Германия и Франция вече обявиха, че обсъждат създаването на ядро от държави.

"Ако един от Вас двамата наистина стане премиер, рискуваме изобщо да изпаднем от бъдещето на Евросъюза. Вие и Вашите партии прахосахте цялото първо десетилетие на българското членство в ЕС. Отказахте се да направите съдебна реформа. Вместо да чистите гнилите ябълки от съдебната власт, Вие лансирахте хора като Сотир Цацаров, Владимира Янева, Георги Колев, Димитър Узунов и Ясен Тодоров. Вие си ги избрахте. Вместо да изградите здрави и независими регулатори и служби, Вие назначихте Пеевски в ДАНС, Филип Златанов с тефтерчето в антикорупционната комисия, хора без имена и биография, в КЗК и КФН. Назначихте и преназначихте Искров и компания в БНБ и те удобно проспаха КТБ, а сега ЕК ги изобличи, че си затварят очите и за ПИБ. Вие тровехте медиите, мачкахте свободната инициатива в икономиката, фалшифицирахте демократичния процес, тъпкахте конституцията", каза още Христо Иванов.

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във