Банкеръ Daily

Общество и политика

Христо Иванов: Няма да се коалираме с ГЕРБ, ДПС и БСП

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов е категоричен, че обединението няма да се коалира с ГЕРБ, БСП и ДПС. Думите му бяха по повод коментара на другия съпредседател на ДБ - Атанас Атанасов, който каза, че са възможни преговори с БСП, ако левицата подкрепи програмата на "Демократична България".

"Ние имаме списък с големи национални задачи, които трябва да бъдат изпълнени, а много неща, към които се стремим, изискват конституционно мнозинство", каза Иванов.

 Във вторник председателят на БСП Корнелия Нинова покани политически формации и неправителствени организации за разговори, за да направят общ фронт за честни избори и за паралелно преброяване на резултата от парламентарния вот на 4 април. Лидерът на партията "Има такъв народ" Слави Трифонов отказа.

Съпредседателят на ДБ коментира и скандала с бизнесдамата и бивша манекенка Виолета Сечкова, която беше назначена за почетен консул на Южна Корея в България.  

"Моят пост в социалните мрежи поставя темата, която сме решили да държим на фокус. Това, което търся аз, е отговор. Българската прокуратура не установи коя е „Мата Хари“, при положение, че българският премиер разказа за нея в свое медийно изявление. Това е изключителен проблем", обясни Иванов пред БиТиВи.

В своя публикация в социалната мрежа преди дни той изказа съмнения, че Сечкова е жената, направила снимките и видеата от спалнята на премиера Бойко Борисов. Политикът илюстрира с новина по темата свое разсъждение какво се е случило с "Мата Хари", за която Борисов разказа пред германско издание и по този начин свърза името на новия консул с изтеклите снимки от спалнята на министър-председателя.

След публикацията на Иванов, Сечкова отговори с отворено писмо, адресирано до съпругата му – Йорданка Иванова, в което заяви, че е потъпкано името на семейството ѝ и в частност нейното – като съпруга и майка.

"Съжалявам, ако съм създал дискомфорт за някого. В чисто човешки план това не е нещо, което за мен е приятно. Но от друга страна, когато човек е публична личност, когато човек е част от тази властова конфигурация, от този двор около Борисов, трябва да си дава сметка, че легитимни въпроси, които няма как да не касаят и личния му живот, не може да не се задават. В човешки план разбирам дискомфорта, но в политически план тези въпроси трябва да бъдат задавани, докато институциите не започнат да си вършат работата. Не е въпросът дали аз знам коя е „Мата Хари“. Въпросът е институциите в България, прокуратурата, да установи коя е „Мата Хари“ и да я разпита. И Борисов да отговори на този въпрос“, заяви Иванов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във