Банкеръ Daily

Общество и политика

Христо Иванов: Надявам се, че отговорността ще надделее

"Мисля и се надявам, че в крайна сметка отговорността ще надделее. Очаквам да опитаме да намерим някаква работеща формула, част от която да бъде какво се случва с третия мандат. Не е въпросът дайте го на нас, пък после ще мислим." Това каза председателят на парламентарната група на на "Демократична България" Христо Иванов пред репортери в парламента.

По думите му вариант на работеща формула е споразумение между партиите извън ГЕРБ и ДПС, което да ги изолира, да осигури управление на страната за някакво време при ясни приоритети и механизми за взимане на решения.

Иванов посочи, че следващата седмица депутатите ще трябва да решат за кога да бъдат насрочени президентските избори. "Чакаме другата седмица да се срещнем на Председателски съвет в парламента с представители на Централната избирателна комисия, за да обсъдим техническите условия за провеждане на избори, колко време трябва, за да съобразим това", каза още депутатът. Според него не е удачен вариант да се проведат избори "две в едно".

Facebook logo
Бъдете с нас и във