Банкеръ Daily

Общество и политика

Христо Иванов: Корупцията започва от руския модел

Ние трябва да отговорим на въпроса за това как ще се управлява България и той се подразделя на два много важни въпроса - въпросът за войната и въпросът за корупцията. Това заяви в пленарната зала председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов в декларация по повод края на 47-мото Народно събрание.

"Въпросът за корупцията изисква промяна в състоянието на националната политическа система'', каза Иванов.

Той посочи, че се изисква на първо място избор за това каква политическа култура носим - дали на едноличните решения или на колективните решения и споделяне на отговорността.

"Трябва да намерим начин да постигнем съгласие да реформираме прокуратурата, така че тя да бъде ничия, освен на закона и освен на националния интерес", заяви Иванов.

По въпроса за войната той каза, че корупцията започва от руския модел.

"Ние трябва да можем, каквото и да мислим за Русия, да се изправим пред реалността, че сме обект на агресия'', коментира той и допълни, че трябва да защитим нашия начин на живот, нашата свобода и нашия модел на икономическо развитие.

"Трябва да отговорим на въпроса как ще управляваме България, така че да се справим с тези две огромни предизвикателства - корупцията и войната. Това е нашата отговорност в следващата кампания", коментира Христо Иванов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във