Банкеръ Daily

Тошко Йорданов:

Христо Иванов и Прокопиев са отговорни, че няма кабинет

Сн. Дарик

Появата на нов политически субект е прекрасно за страната. Така Тошко Йорданов от "Има такъв народ" коментира пред Дарик Радио участието на "Продължаваме промяната" на предстоящите избори. Според него обаче е притеснително изявлението, че те биха работили с ГЕРБ, ако ГЕРБ се промени.

Не сме си изпускали нервите, всичко, което сме казвали, е осъзнато, не е емоционален ход. Така Тошко Йорданов коментира въпроса, дали е от партията му не са били прекалено нервни. Той обясни, че най-големият шок за него е била промяната в позицията на позицията Демократична България. Оказа се, че те за две седмици са си променили мнението и атакуваха Николай Василев, допълни той. От Плана за възстановяване и развитие е имало идея за отклоняване на пари към определени хора, посочи Тошко Йорданов, като каза, че това са спекулации и подозрения, и допълни, че Христо Иванов в прав текст е поискал да има негови представител в кабинета. Персонална отговорност за несъставяне на кабинета има Христо Иванов и медийната група около Прокопиев, каза още Йорданов.

По друг начин ще работим с медиите, поведението ни ще е различно и ще се опитаме да постъпим правилно при новата ситуация. Като персонална грешка Тошко Йорданов определи, че не са разказвали на хората какво се е случвало в парламента. В ефира на Дарик Йорданов каза, че се извинява на избирателите, че не са успели да разкажат какво се случва в парламента, той се извини и на останалите партии, че няма да правят договорки и не работят по техния си начин и че не играят като тях.

Каквото и да се случи, ние трябва да проявим смирение и компромиси, за да има стабилно управление, посочи още той.

Тошко Йорданов коментира и случая с Петър Илиев и разкритията за това, че в негов труд са открити откъси от труд на друг учен.

Според него и двамата нови кандидати за президентския пост ще ядат оглушителен бой на предстоящите избори от президента Радев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във