Банкеръ Daily

Общество и политика

Христо Иванов: ГЕРБ и ДПС не трябва да имат достъп до властта

ГЕРБ и ДПС не трябва да имат достъп до властта. Трябва да има ясен вот за промяна, защото иначе ще се чудим какво ще правим после. Не е време за експерименти. България трябва да се промени дълбоко, заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Виждаме един кръстоносен поход на ГЕРБ и ДПС срещу машинното гласуване, защото то е част от промяната в страната. То им пречи да прилагат обичайните си схеми – да купуват и манипулират вота”, заяви Иванов пред NOVA.

"Тези, които се надяват като БСП, да застанат между два лагера, това не е принципно поведение на партия, която разбира историческия момент. Чуваме през цялото време, че не може да се създаде правителство без БСП. Балансьор означава безпринципност. Ние казваме – с ГЕРБ и ДПС нито през задния, нито през предния вход", коментира той.

Според него първото условие за промяната е хората да излязат да гласуват масово.

На въпрос има ли опасение, че ще се получи борба за гласове между „Демократична България” и „Продължаваме промяната”, Иванов каза следното: „За да направим парламентарна група с ПП, ние трябваше да се явим заедно на изборите. Ние предложихме общо явяване на изборите, това не се случи. В момента сме конкуренти. Така работи демокрацията”.

Последното социологическо проучва на "Галъп" подреди ДБ на шеста позиция с 9.8% подкрепа. Битката за второто място е между БСП и “Продължаваме промяната“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във