Банкеръ Daily

Общество и политика

Христо Иванов допуска възможност за разговори с депутатите от ИТН

Председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов допуска възможност за разговори с парламентарната група на "Има такъв народ" във връзка с консултациите за съставяне на правителство с мандат на "Продължаваме Промяната". "Смятаме, че си струва да се проучи тяхната готовност", каза той пред журналисти в кулоарите на парламента. "Искам да припомня, че когато г-н Трифонов обяви напускане на коалицията, това беше нашият призив – да се върнем на масата за разговори", добави Иванов. Отговорното поведение е все пак да опитаме да бъде излъчено управление, за да не причиняваме допълнителни сътресения на страната", добави Иванов.

Според него е нужно успокоение. Той призова президента да влезе в ролята на посредник а не "просто да изкара един бърз спринт на конституционния терен" с връчването на мандатите и консултациите за съставяне на кабинет.

Във връзка с изготвяната от ПП управленска програма Иванов посочи, че тази, която има, е изключително добра и фокусирана. Попитан за евентуални бъдещи постове, отговори, че такива претенции от страна на ДБ никога не е имало.

По-рано днес председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров заяви, че от последните часове имало "доста индикации от депутати от "Има такъв народ", че искат се видят с представители на ПП. И допълни, че разговорите продължават и ако има официално желание, от партията му са готови да разговарят с тези народни представители, а не с ръководството на ИТН. Гюров разясни, че от страна на ПП няма официална покана към ИТН като парламентарна група, а само към онези депутати, които по думите му, могат да взимат самостоятелни решения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във