Банкеръ Daily

Общество и политика

Христо Иванов: Деси Атанасова, председател на конституционна комисия – фарс!

Деси Атанасова, председател на конституционна комисия, е естествено продължение на фарса “ГЕРБ пише нова конституция”. И, ако естественият импулс е човек да игнорира цялото това позорище, не бива да подценяваме опасността, която тези хора представляват.

Това е написал Христо Иванов, лидер на „Да, България” и съпредседател на „Демократична България” на страницата си във Фейсбук по повод създадената днес от парламентарното мнозинство комисия, която трябва да разгледа внесения от ГЕРБ проект за нова конституция. В тази комисия отказаха да участват депутатите от БСП и ДПС. Тя се състои само от представители на ГЕРБ, „Обединени патриоти”, „Воля” и един независим народен представител – Спас Панчев, посочен от управляващата партия. Председател на комисията стана „тежката артилерия” Десислава Атанасова от Бойко-Борисовата формация, а неин заместник Искрен Веселинов от ВМРО.

 

Ето какво написа Христо Иванов в социалната мрежа:

Деси Атанасова, председател на конституционна комисия, е естествено продължение на фарса “ГЕРБ пише нова конституция”. И, ако естественият импулс е човек да игнорира цялото това позорище, не бива да подценяваме опасността, която тези хора представляват. Един преглед на състава на комисията е като филм на ужасите: парламентът е пълен с калинки и други насекоми, готови да творят, гласуват и подписват всякакви диващини. Изпращането в парламента на нормални хора с юридическа компетентност и доказана ценностна устойчивост е първостепенна спасителна операция за българската държавност.

И, понеже вчера излезе докладът на ЕК за правосъдието и ГЕРБ го омазаха в обичайните си безсрамни лъжи, да припомним най-важното за проекта им за нова конституция. Огромното мнозинство от българското общество, международните експерти и авторитетни органи като ЕК, Съветът на Европа и Венецианската комисия към него от години призовават за въвеждане на отчетност и възможност за търсене на наказателна отговорност от главния прокурор. Възможност за търсене на наказателна отговорност в проекта на ГЕРБ НЯМА. А по отношение на механизмите за отчетност- премахват се дори съществуващите. Така, докато лъжат какво било пишело в доклада, Деси Атанасова и прочее калинки са готови да ни превърнат от прокурорска република в прокурорска монархия, за да обслужат тежките зависимости на Борисов.

Тези хора са истински опасни!

Оставка!

Facebook logo
Бъдете с нас и във