Банкеръ Daily

Общество и политика

Христо Иванов: ДБ не е искала парчета от баницата

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Който твърди, че ДБ е искала парчета от баницата, лъже. И лъже според собствените си примитивни представи за разпределяне на дялови участия във властта и партийни проекти. Предложихме конкретна формула за подкрепа за решаването на стратегическа национална задача. И тя беше панически отблъсната”, пише съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов на страницата си във Фейсбук.

"Това, което последва, беше доказателство, че темата за ДПС е най-малкото неудобна за ръководството на ИТН. Вместо политически отговор по същество, последва изключително грозна персонална атака точно срещу хората, които в последните месеци направиха много срещу модела "Борисов-Пеевски-Доган". Те заслужават подкрепа да продължат, а бяха облени в потоци кал в пълен синхрон с ГЕРБ, ДПС и техните медии. Тези неща никога не са случайни. А когато се видя, че ние няма да “клекнем”, днес последва атака и срещу мен с Борисовите опорки как искаме порции”, отбеляза Иванов.

Според него парламент можеше да реши една стратегическа национална задача: реално да отстраним ДПС от властта. Само тогава можем не просто да “изчегъртаме Борисов”, а да разградим в дълбочина модела на корупционното задкулисие.

"Тази задача е изключително сериозна и не може да бъде реализирана с шоу с импровизации, лансиране за лидерски позиции на случайни бушончета и съмнителни подставени лица, а най-малко - с оформяне на ново задкулисие”, пише Христо Иванов.  

На 1 август лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов увери, че ДБ иска постове. 

"Демократична България" искат постове, Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има всъщност. 

"Демократична България" искат постове, Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има всъщност", написа Трифонов във Фейсбук и  обясни отсъствието си от медии и публични изяви с това, че в продължение на 20 г. всеки ден е бил в телевизията и сега се наслаждава на възможността да не присъства толкова в публичното пространство. Било му изключително неприятно да дава интервюта и да обикаля по студиата. 

Междувременно заместник-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов разкри, че политическите ръководства на „Изправи се БГ! Ние идваме!”, „Демократична България” и БСП ще получат покани за срещи, на които да ги запознаят със структурата и състава на проекта им за Министерски съвет.

В петък изтича 7-дневният срок, в който ИТН трябва или да предложи за гласуване състав на кабинет, или да върне мандата на президента.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във