Банкеръ Daily

Общество и политика

Христо Иванов: Борисов, спри да лъжеш и плашиш хората!

Борисов престани да лъжеш и да измисляш истории за нарушения на изборите! Това призова съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов по повод обвиненията за контролиран софтуер при машинното гласуване.

“Ако имаш доказателства - обърни се към твоя приятел Гешев. Сезирайте го, защото така се прави. Да вземе най-накрая да свърши някаква работа”, заяви той в живо включване във фейсбук.

Според него основната цел на ГЕРБ е да демотивира хората да гласуват като загубят доверие в честността на изборите. Съпредседателят на “Демократична България” подчерта, че именно те първи са поискали достъп на всички партии до изходния код, за да няма злоупотреби в изборния ден.

“Твоите хора в ЦИК си седят на ушите. И не ни подкрепят в усилията ни да получим, както е по закон, изходния код. И тогава всички ще могат да са сигурни в софтуера. Престани да лъжеш и да измисляш някакви невероятни истории за готвене на нарушения на изборите”, каза той.

Христо Иванов, който е и водач на листата във Велико Търново, припомни за посещенията на Делян Пеевски в кабинета на кмета Даниел Панов.

“Панов е местният феодал от ГЕРБ, който не крие близките си отношения с Пеевски и ДПС. Този човек е бивш партиен функционер на ГЕРБ. А сега, Борисов, обясни защо този човек се гушка с Пеевски?! Защо други твои кметове се гушкат с Пеевски?“, пита още Иванов. 

“Време е да изпратим Борисов в историята. Време е да изпратим Сараите в историята. И това ще го решим в края на седмицата. Време е да излезем от това безвремие. Можем да направим това. Знаем как, имаме и екипа. Просто излезте и гласувайте”, призова Христо Иванов.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и други представители на партията демонстрираха пред журналисти как, по думите им, на вота тази неделя ще бъде извършена манипулация на изборния процес чрез машините с единствената цел настоящият президент Румен Радев да си осигури втори мандат. 

Жечо Станков от ГЕРБ демонстрира пред медиите нагледно как при гласуване с машина един човек, ако поиска, може да гласува повече от веднъж.

Така например, ако първоначално не е гласувал за парламент, а само за президент и след това поиска да гласува за народни представители, при втория опит може да гласува отново за президентските избори и така накрая да има три квитанции – две за президентските избори и една за парламентарните.

Facebook logo
Бъдете с нас и във