Банкеръ Daily

Общество и политика

Христо Иванов: Борисов се превърна в машина за фалшиви новини

Христо Иванов

Виждаме как действащ премиер, макар и в оставка, се превръща в машина за фалшиви новини, заяви съпредседателят на „Демократична България“ от парламентарната трибуна по повод на случая "Росенец" и твърденията на Бойко Борисов по темата. 

„Фалшива новина е, както каза премиерът Борисов поне три пъти, че парламентът си е вдигнал заплатите и че „Демократична България“ има каквото и да било общо с това. Срам ме е от вашето мълчание, защото вие знаете, че в това няма нищо вярно. Фалшива новина са и коментарите, че от коалицията са „клекнали“, за да отпадне казусът „Росенец“ от дневния ред на парламента", обясни Иванов.

"Всички вие ще откриете защо е важно не полицаите, които са на улицата, а министърът на вътрешните работи да носи отговорност затова, което прави полицията. Важно е в случаите на полицейско насилие да бъдат разследвани наистина. Случаите на полицейско насилие срещу журналисти, протестиращи трябва да бъдат наистина разследвани, а не както вие правихте. Затова ви уверявам – комисия за „Росенец“ и комисия за насилието ще има. Ние не сме спрели да се занимаваме с всичко, което е свързано с „Росенец“, заяви депутатът. 

Иванов призова да се закрият специализираните съдилища и прокуратури и ги определи като безконтролни органи за репресия. Той настоя за обществен консенсус, "бухалките да бъдат затворени и да не се прави от това евтина политика". 
 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във