Банкеръ Daily

Общество и политика

Христо Иванов: Борисов демонстрира триумф на безсилието и на зависимостта

Видяхме триумф на безсилието и на зависимостта, на пълната неадекватност на Бойко Борисов. Проблемът, който поставят хората, и Борисов се опитва да замаже с тези смешни действия, е проблемът, че българската държава е изпаднала в дълбока зависимост от Делян Пеевски и сараите на Доган. Това е гръбнакът на корупционната необявена коалиция, която управлява страната от десетилетия“. Това коментира пред БНР Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“, по повод огласените по-рано промени в кабинета. Според него „това разместване на пластилинени хора потвърждава тази зависимост“.

„Борисов знае, че ако не осигури парите от Европа да отидат в джобовете на Пеевски, той ще се превърне в следващия клиент на Гешев. Затова го е страх от натиска и бълнува безумия“, посочи още Иванов.

„На улицата има хора, които са много по-добри и като дипломи, и като адекватност на света, отколкото който и да е от неговите пластилинени хора. Борисов е изхабен тарикат, който трябва да освободи страната от себе си… Хората трябва да гласуват преди кризата, защото това е най-здравословното нещо, което може да се случи в една страна“, допълни той. По думите на Христо Иванов в кабинета „остават хора, които са в тежка неадекватност“.

„Не, не искам да ставам главен прокурор и не смятам, че политици в България трябва да заемат този пост. В системата има достатъчно честни и почтени хора“, заяви лидерът на "Да, България" и съпредседател на „Демократична България” Христо Иванов, коментирайки изявлението на премиера Бойко Борисов, в което той посочи, че отдавна знае за желанието на Иванов да стане главен прокурор.

„Това е абсурдна теза с която Борисов показва страха си. Това твърдение още веднъж показва неговата зависимост. Тази зависимост е основната на политическата корупция в България през последните 10 години и по тази причина Борисов трябва да си ходи. Той е един зависим човек, който се страхува от реалното управление на върховенството на закона в България. Затова искаме неговата оставка“, каза Иванов.

Той заяви, че обявените промени в кабинета не може да се нарекат „по друг начин освен пренареждане на столовете на борда на Титаник“. Христо Иванов подчерта, че протестите ще продължат, защото гражданите искат оставката на това управление.

„Необходими са бързи избори, които да доведат до дълбоки промени. Борисов не може да не признае своята зависимост от сараите. Тези промени я оголват окончателно“, добави лидерът на „Да, България“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във