Банкеръ Daily

Общество и политика

Христо Иванов: Без ИТН третият мандат няма как да бъде реализиран

Без участието на "Има такъв народ" третият мандат няма как да бъде реализиран. Това заяви председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов. "Мисля, че е време да престанем с детинщините и в рамките на третия мандат, чрез преговори, чрез едно добре структурирано споразумение, чрез излъчване на хора, които наистина могат да носят доверие, с ясна програма за ограничен срок да излъчим управление, което да отложи парламентарните избори да не се случват сега, а напролет", каза Иванов по повод заявеното по-рано от лидера на ПГ на ИТН Тошко Йорданов на консултациите при президента.

Арман Бабикян от "Изправи се БГ! Ние идваме!" призова за диалог и спешна актуализация на бюджета: "Всичко важно, което се случва в България, не е свързано единствено с това кой на кого се е нацупил. И затова мисля, че трябва да подходим отговорно, още веднъж призовавам да се върви сериозно към разговори, да се спуснат отново мостовете, а не да се тича в обратна посока. Този, който неуморно иска да прекратява един парламент, за да стартира следващ за още 10 дена, очевидно не иска реформи", посочи още съпредседателят на ДБ.

От ДПС ще решат по-късно днес дали утре ще участват в консултациите при президента, каза депутатът Хамид Хамид: "Днес имаме заседание на парламентарната група и Централното оперативно бюро. Ще заседаваме, ще разгледаме поканата на държавния глава и ще вземем нашето решение".

Консултациите на президента с парламентарните сили продължават в сряда с "Демократична България", ДПС и "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Facebook logo
Бъдете с нас и във