Банкеръ Daily

Общество и политика

Христина Христова напуска ръководството на НДСВ

Христина Христова напуска Политическия съвет и Националния съвет на НДСВ, но остава член на партията. Според нея предложението на Соломон Паси за закриване на НДСВ трябва сериозно да бъде обсъдено.Това пише тя в писмо до Националния съвет на партията, разпратено до медиите. В него бившият председател на жълтите заявява, че с тъга и тревога наблюдава случващото се с партията.

"Аз съм член на Политическия съвет и на Националния съвет и не намирам никаква полезност в тези си позиции. Преди евроизборите местните организации на НДСВ направиха номинации на ключови хора от НДСВ за участие в евролистата. Това въобще не беше взето предвид от ръководството.", казва Христова. Тя определя поведението му като противоречащо на демократичните и либерални принципи и ценности на НДСВ. По думите й случаите не са изолирани, а по-скоро тенденция и управленски стил, които аз дълбоко не приемам и не одобрявам. "Затова не бих искала да участвам в компрометирането на НДСВ като либерална партия с демократични ценности", пише още Христова.

Бившият социален министър не подминава с мълчание и напускането на "едно от най-емблематичните лица в партията" Соломон Паси. Според нея то е в резултат на "пълното обезличаване и заобикаляне на основните принципи на устава на партията". "Колкото до предложението на г-н Паси за закриване на НДСВ поради изчерпване на каузите му, смятам, че е редно това предложение, поддържано и от други видни членове на НДСВ, да бъде открито и сериозно обсъдено на подходящ партиен форум. Засега оставам член на НДСВ, но очаквам радикална промяна в управлението и политическото поведение на партията. Оттеглям се от ръководните органи на НДСВ"", казва в позицията си бившият лидер на партията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във