Банкеръ Daily

В "Слънчев бряг"

Хотелиери с общи действия срещу скъпото медицинско обслужване

Хотелиери от курорта "Слънчев бряг" ще предприемат общи действия заради високите цени в медицинските центрове и частната поликлиника в комплекса. Хотелиерите планират да сключат обща здравна застраховка за туристите и да открият лекарски кабинети за гостите в почивните бази.

6 големи хотела в южната част на курорта "Слънчев бряг" се обединяват в инициатива срещу лошото здравно обслужване и завишените цени на здравните услуги.

"Това, което решихме с няколко колеги тук да се обединим и да направим една обща застраховка, която да бъде здравна за нашите туристи, и да се опитаме един пробен вариант да финансираме доктори, които да отговарят изключително само за нашите хотели, да можем да прекратим това мародерство на тези, които си позволяват да превръщат в такъв жесток бизнес здравето на хората. Не може тук един преглед на нещо съвсем обикновено да ти струва два-три пъти, отколкото е в Германия, например. Това са граждани все пак повече на ЕС и това, което се случва тук, е меко казано престъпление", заяви пред БНР хотелиерът Румен Мончев.

Изпратената нова линейка и разкритият денонощен пункт в "Слънчев бряг" не решават проблема със здравното обслужване в курорта, заяви още Румен Мончев.

"За мен тоя пункт отваря, той е по-скоро някакъв пиар. Какво значи някаква линейка някъде стои. То изобщо, ако се случи нещо, то няма къде да го закарат човека", допълни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във