Банкеръ Daily

Общество и политика

Хората възприемат Нинова като огледален образ на стила на Борисов, твърди Валери Жаблянов

"БСП изостава в политическо отношение след управляващата партия ГЕРБ, дори след видимите грандиозни неуспехи на това управление, защото е неубедителна и голяма част от гражданите възприемат нашата партия като част от статуквото. Възприемат БСП като продължението на ГЕРБ. Възприемат стила на лидерката на БСП Корнелия Нинова като огледален образ на стила на Бойко Борисов. И до голяма степен това може да намери и своите реални основания". Това каза пред БНР депутатът от "БСП за България" Валери Жаблянов, който е един от петимата кандидати за председател на социалистическата партия.

По думите му, когато хората търсят алтернатива, няма да се спрат на същото. "Алтернативата трябва да предлага различни решения. Очевидно е, че засега общественото мнение не разпознава БСП като алтернатива на ГЕРБ", изтъкна той.

Жаблянов коментира предстоящия на 12 септември избор на лидер на БСП, като посочи, че Нинова влиза в надпреварата, без да има оценка за 4-годишното ѝ управление. "Нито един орган на партията не е направил оценка за управлението на председателя за последните 4 години. Нинова иска доверието на социалистите, без да е направила дори самата тя отчет за управлението си", подчерта левият депутат.

Според Жаблянов Корнелия Нинова не е успяла да постигне диалог с хората в партията и най-вече с младите поколения.

От днес официално започва предизборната кампания за председател на БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във