Банкеръ Daily

Общество и политика

Хората на Манолова няма да подкрепят кабинет на БСП

Парламентарната група "Изправи се! Мутри вън!" няма да подкрепи правителство, излъчено от БСП. Това обяви пред журналисти председателят на групата Мая Манолова преди началото на заседанието на комисията за ревизията.

В сряда президентът Румен Радев ще връчи проучвателен мандат на "Има такъв народ", като от партията на Слави Трифонов обявиха, че ще го върнат и така държавният глава може да даде шанс на някоя от останалите по-малки партии в парламента. Първа в списъка е БСП, която е третата по големина парламентарно представена политическа сила.

По думите на Манолова това няма да е правителство на промяната, какъвто е бил вотът на българските граждани на провелите се парламентарни избори.

Тя настоя парламентът да спре да се занимава само с партийни теми, защото хората искат решаване на техните проблеми сега и веднага.

Бившият омбудсман даде пример със Закона за личната помощ, преизчисляване на пенсиите за възрастните хора и подкрепата за малкия бизнес и предложението на ИСМВ за намаляване на депутатските заплати.

Мая Манолова заяви, че ще настояват още тази седмица парламентът да изслуша представителите на КЕВР – във връзка с поисканото от дружествата повишаването цената на парното и тока.

Facebook logo
Бъдете с нас и във