Банкеръ Daily

Общество и политика

Хората на Бареков няма да подкрепят кабинета

Лидерът на ББЦ обиден, че не е поканен на преговори

Нямаме друг избор освен да гласуваме против кабинета, щом не бяхме поканени на разговори от ГЕРБ. Това коментира в кулоарите на Народното събрание лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков.
Той долетя от Брюксел, за да обсъди с депутатите от парламентарната група, която вече се казва Български демократичен център (БДЦ) как ще гласуват утре, когато се очаква да се гласува новият кабинет с председател Бойко Борисов. След дългите преговори вчера подкрепата си за ГЕРБ заявиха Реформаторския блок и Патриотичният фронт. Днес се очаква и АВБ да вземе окончателно решение днес след края на Националния съвет на партията, който е насрочен за 14 часа.

Бареков разказа и за телефонен разговор между лидера на Консерваторите в ЕС Джефри Ван Орден и лидера на ГЕРБ. По информация на българския евродепутат Ван Орден звъннал на Борисов чрез Димитър Абаджиев, който превеждал. Това се случило, след като Николай Бареков му се оплакал, че ГЕРБ не преговаря с ББЦ за сформиране на нов кабинет. От разговора лидерът на ББЦ разбрал, че още вчера на обед Борисов е знаел, че има подкрепата на Патриотичния фронт и АБВ.


"Предния ден да речем предвид мое изказване за г-н Атанасов (ген. Атанас Атанасов, депутат от Реформаторския блок), аз получих SMS от г-н Борисов, че Атанасов няма да бъде министър на вътрешните работи", сподели още Николай Бареков.


Той изтъкна, че обяснил пред лидера на Консерваторите в ЕС, че бъдещото правителство няма ясен идеологически образ - не е център-дясно, нито център-ляво.

Facebook logo
Бъдете с нас и във