Банкеръ Daily

Общество и политика

Хората на Бареков: Не знаем дали ще подкрепим новото правителство

Не знаем още как ще гласуваме за кабинет, защото не знаем какви ще са приоритетите му. Това каза след консултациите при президента Росен Плевнелиев председателят на Парламентарната група на Български демократичен център (БДЦ) Светлин Танчев.

"Парламентарната група на БДЦ е готова да излъчи експерти, които да участват в кабинет на ГЕРБ и Реформаторския блок", допълни той.

„Един от основните приоритети, който е най-належащ е бюджетът, който трябва сравнително бързо да бъде приет, ако не искаме държавата да е на ръба на банкрута. Темите, които поставихме са икономика, повишаване на работни места, реформи в здравеопазване и съдебна система. Не стана въпрос за формулата на бъдещото управление, защото не сме видели приоритети. Говорихме, че трябва да се разшири диалогът и президентът пое ангажимент за това. Ще подкрепим правителството при условие, че се работи за създаване на работни места и че се работи за електронизация на управлението“, заяви Танчев.

„Още след изборите сме, заявили, че това кой ще е министър-председател не е най-важният въпрос. Най-важното е каква ще е програмата, която ще се изпълнява следващите 4 години. Искрено се надявах, че Реформаторският блок ще има по-единна позиция, но виждаме доста различни сигнали, които произлизат от там. Имаме подходящи хора, които знаят и могат да изпълняват това, което е нужно“, допълни Танчев.

„Водим разговори с ГЕРБ, но все още не е така, както ние искаме да бъде – да седнем на масата и да се каже това са приоритетите, по които ще работим. ГЕРБ не виждаме към момента с някой да са седнали и да се разбрали нещо. Все още това всички го чакаме“, коментира още Танчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във