Банкеръ Daily

Общество и политика

Хората гласуват, за някой като себе си, коментира Дончева

Татяна Дончева

Като добър за коалицията "Изправи се! Мутри вън!" определи резултата от тези избори Татяна Дончева, която е водач на варненската листа.

„Има категоричен знак, че се очаква промяна. Дали тя е намерена в правилната посока - не съм сигурна“, коментира Дончева пред Би Ти Ви. 

Дончева цитира думи на Андрей Райчев, с които е съгласна, а именно, че след царя хората започнаха да търсят някой като себе си.

Според няма контрол върху процеса по обработката на протоколите и призова парламентарно представените партии да се стегнат и да довършат броенето, особено в София и Пловдив.

„Това, което е измислило ЦИК от вчера, няма нищо общо със закона. Законът предвижда предаването на протоколите, чувалите и броенето да бъде наблюдавано от кандидати, застъпници и партийни наблюдатели. ЦИК е приело решение в противоречие със закона да ограничи това. Снощи Мая Манолова се бори титанично, за да влязат двама души през нощта“, каза Татяна Дончева.

Пред БНР тя коментира, че трябва да се направят промени в ключови държавни структури, които сега крепят ГЕРБ в държавната администрация, смята Дончева. Според нея ключови лостове за натиск на Бойко Борисов и ГЕРБ „трябва да бъдат избити от ръцете им“.

Бойко Борисов си търси спасителен пояс и смята, че по този начин го хвърля на някого, изтъкна Дончева относно снощното изявление на премиера.

Facebook logo
Бъдете с нас и във