Банкеръ Daily

Общество и политика

Хора като Туск и Вебер легитимират корупцията в най-уродливия й вид, твърди Румен Петков

Хора като Туск и Вебер поставят под съмнение европейската ценностна система, те легитимират корупцията в най-уродливия ѝ вид. Това заяви по време на пресконференция председателят на АБВ Румен Петков.

Коментарът е по повод вчерашния дебат за България в Европейския парламент. Лидерът на ЕНП  в ЕП Манфред Вебер обяви, че подкрепя кабинета на Борисов, а изборите трябва да са през март. Президентът на Европейската народна партия Доналд Туск също обяви подкрепата си за кабинета. 

„Европарламентът вчера се показа в най-унизителната светлина, в която може да се види. Европейската народна партия забрани на един от своите представители да говори на микрофона и не знам тези хора утре за каква свобода на словото, за каква свобода на медиите, на човешкия избор биха имали морално право да говоря. Туск легитимира чек между 7 милиона евра, когато се видя с Бойко Борисов. Този човек е срам за Европа“, каза Петков.

Той обясни, че не трябва да чакаме Европа да решава нашите въпроси, защото няма интерес от това.

„Тези хора няма интерес от динамично развитие на нашата държа, в този смисъл и на Европа. Те не се безпокоят, от това, че министър-председателят на държава член на Европейския Съюз разпорежда на прокурор, заплашва евродепутат, заплашва и гази бизнесмен. Тях това не ги тревожи и за тях тази уродливост очевидно е приемлива. От сблъсъка за върховенството на закона в България, вчера станахме потърпевши ние в България от един политически сблъсък между ЕНП и ПЕС“, заяви лидерът на АБВ. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във