Банкеръ Daily

Бойко Рашков:

Хора като Борисов нямат моралното право да говорят за избори

Борисов и такива като него нямат моралното право да говорят за избори. Защото това уродливо явление, каквото е купуването и продаването на гласове, не е създадено от МВР, а е създадено в едни партийни централи. Те си създадоха определени обръчи от фирми, които да ги финансират, така че да има средства, които да бъдат разнасяни в чували и куфари и предназначени предимно за бедните избиратели, които да продадат своя глас срещу 50-60 лева и така да определят нашата съдба. Това е политическият морал, който създадоха такива като Борисов. Ние до този период не познавахме такова явление. Това коментира пред журналисти вътрешният министър в оставка Бойко Рашков. 

По-рано през деня лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини служителите на МВР, че по време на предсрочните избори миналата година не са позволявали на симпатизанти на партията да отидат да гласуват.

По отношение на реформите във вътрешното министерство Рашков подчерта, че те са необходими, защото през последните 30 години МВР не е претърпяло абсолютно никакви промени, за което "няма разумен отговор".

Вътрешният министър увери, че няма да има съкращаване на служители, а тези, които са били съкратени досега, са били от администрацията и са били "минимален брой".

На въпрос за увеличението на заплатите Бойко Рашков заяви, че това решение ще бъде взето от ръководството на МВР.

Независимо как ще се развият събитията оттук-нататък, аз съм доволен от свършеното от ръководството на МВР за шест месеца, посочи той и си пожела наследникът на поста му да надгради дотук свършеното.

По темата с реформата в КПКОНПИ вътрешният министър в оставка сподели, че тя също е ключова, но напомни, че не зависи от Министерството на вътрешните работи, а от Народното събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във