Банкеръ Daily

Общество и политика

Хиляди заявиха желание да отидат на плаж до летния сарай на Доган

S 250 2db2fa41 ece6 4728 9daa 7eb10b784dbe

Над 20 хиляди души са обявили намерението си в социалната мрежа да посетят плаж „Росенец” в събота, на 11 юли. Инициативата "Масово ходене на охраняем плаж" е обявена във Фейсбук. Организаторите помагат на желаещите да посетят плажа с организиране на транспорта.

Припомняме, че бившият правосъден министър, а сега съпредседател на „Демократична България“ Христо Иванов, заедно с активиста Ивайло Миречв и общинския съветник от Бургас Димитър Найденов дебаркираха с лодка на плаж „Росенец“ край лятната резиденция, свързвана с името на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Впоследствие Иванов и придружаващите го бяха изгонени от охранители от НСО, които ги натикаха обратно в морето и захвърлиха на земята българското знаме.

Общинският съветник от Бургас вече е изпратил уведомление до кмета на общината Димитър Николов за утрешния граждански протест.

Ето какво написа той:

„На основание чл. 8, ал. 1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите Ви уведомявам за следното планирано от нас мероприятие:

Време: 11.07.2020 г. (събота), от 11.00 до 18.00 часа

Място: м. Отманли, лесопарк Росенец, гр. Бургас, общ. Бургас, поземлен имат с идентификатор 07079.831.94, представляващ публична държавна собственост (в близост до морския бряг).

Цел: мирен протест срещу беззаконието в страната.

Материали: плакати, лозунги, информационни брошури.

Очакван брой присъстващи: 200 (двеста) души.

Организатори: Димитър Стоянов Найденов и Ивайло Николов Мирчев.

Акция: Мирен граждански протест, като са взети всички мерки за гарантиране спазването на законността по време на протеста.

Всъщност очаква се на плажа да отидат много повече от 200 души.

Facebook logo
Бъдете с нас и във