Банкеръ Daily

На 3 юли

Хиляди социалисти ще се съберат на връх Бузлуджа

На 3 юли 2021 г. /събота/ в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа ще се проведе традиционният събор на левицата, който ще отбележи 130 години организирано социалистическо движение в България.

Честването ще започне в 10:00 ч. с танцов състав “Каламица“ към НЧ “Светлина – 1900“, с. Цалапица и ще продължи с Берковската духова музика и изпълнения на Маргарита Хранова. След символичната българска песен “Една българска роза“ на сцената ще се качат водачите на листи, членовете на Изпълнително бюро, коалиционни партньори и Оперативното бюро на Младежкото обединение. 

В 11:00 ч. започва официално политическата част, която ще бъде открита от представител на Комитета за честване на 130 години БСП. След това на сцената ще се качат представители на групите, които са  приоритет по нашите основни политики: учители, лекари, възрастни хора, земеделци и кметът, който ще коментира развитието на регионите. Ще бъде връчена и наградата за литература -  “Христо Смирненски“. На сцената ще излязат заедно и представители на три поколения като символ на приемствеността. След това председателят на БСП Корнелия Нинова ще държи реч.

От 12:15 ч., съборът ще продължи с  представление на ансамбъл “Чинарите“, а от 13:00 ч. Филип Аврамов ще представи букет от песни, включително и руски. Празненството ще продължи с музикален съпровод до 15:00 ч.

По време на събора ще бъде обявена инициативата за 02.08 и началото на работата по новата политическа програма на БСП, както и предстоящите събития за честванията на 130-годишнината на БСП до края на годината.

Facebook logo
Бъдете с нас и във