Банкеръ Daily

Общество и политика

Хиляди посрещат новата 2014-а на открито

Множество изненади очакват празнуващите в цялата страна, решили да посрещнат новата година на открито. В София за 15-та поредна година столичани ще могат да се забавляват с безплатен Новогодишен концерт на площад „Княз Александър І". Празничното шоу „Сцена под звездите" ще започне в 22:30 часа и ще продължи до 1:50 часа на 1 януари, а градският транспорт ще работи до 2 часа след полунощ. С много светлинни ефекти и празнична заря, за настроението на публиката ще се грижат Дует Ритон, Мария Илиева, Николина Чакърдъкова с Неврокопския ансамбъл, новите идоли на най-младото поколение – Дивна, ВенZи, Михаела Филева и балет "Веда Джуниър". Водещи в празничната нощ ще са Боряна Каменова и Даниел Ненчев от БНТ.

Стотици бургазлии пък изпращат 2013-а с колоездачна обиколка. Идеята е да се покаже, че колелото може да се ползва почти целогодишно и не само като средство за придвижване, а е начин на живот. Шествието е също и реверанс към кмета на града Димитър Николов, който превърна велосипеда в удобен транспорт под наем.

Жителите и гостите на Монтана пък ще могат да се включат в томбола с много награди, сред които телевизор, таблет, три велосипеда, куверти за вечеря в ресторант и интересни книги. Празникът започва в половин час преди настъпването на 2014 година с изпълнението на обичаната народна певица Гуна Иванова и внучките й Ива и Велислава Костадинова. След тях на сцената ще излезе и духовият оркестър на града.

През площада на общината в Русе жителите и гостите на града ще изпратят старата година с празнични фойерверки и много музика. В 23 часа ще започнат изпълненията на Поли Генова и Орлин Павлов, а техни партньори на сцената ще бъдат трио ЛаТиДа и DJ Борче. В последните минути на отминаващата 2013-а русенци ще бъдат поздравени от кмета на дунавския град Пламен Стоилов. По традиция първото празнично хоро ще се извие под съпровода на оркестъра на Фолклорен танцов театър "Найден Киров", след което празничният концерт ще продължи с хитовете на Орлин Павлов и Поли Генова. Водеща на новогодишната програма ще бъде актрисата Ралица Константинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във