Банкеръ Weekly

Общество и политика

HEWLETT PACKARD РАБОТИ АКТИВНО ЗА МОДЕРНИЗИРАНЕТО НА БАНКОВИТЕ ИНФОРМАЦИОННИ СИСТЕМИ

Официалното откриване на търговското представителство на американската компания HEWLETT PACKARD в България през изминалата седмица е продължение на нейната стратегия за заемане на водещи пазарни позиции у нас. Според независимо маркетингово проучване HEWLETT PACKARD е лидер на българския пазар за мастилено-струйни, лазерни принтери и маркови сървъри и заема второ място при настолните компютри и работните станции. Управител на българското представителство е г-жа Саша Безуханова, която в края на миналата година бе избрана за Бизнесмен на 1997 и доскоро ръководеше един от проспериращите директни дилъри на HP техника в страната - S T Bulgaria. Комплексното информационно осъвременяване на Българската телекомуникационна компания е един от приоритетните проекти, осъществявани от специалистите на HEWLETT PACKARD в България.


Бернард дьо Валанс, генералния мениджър на HEWLETT PACKARD за Европа, Близкия Изток и Африка, пред в.БАНКЕРЪ


Г-н Валонс, как се стигна до решението за откриване на представителство на HEWLETT PACKARD в България?


- Демократичните промени у вас и решението на правителството ви за бързи реформи, които да издигнат страната до равнището на високоразвитите и модерни европейски държави окуражиха централния офис на HEWLETT PACKARD да инвестира в България. Ние сме готови да партнираме на българското правителство при изграждането на информационната инфраструктура на страната, включително и финансово.


Смятате ли, че можем да допринесем за налагането на HEWLETT PACKARD като лидер на Балканския полуостров?


- България има много добро геостратегическо разположение. Вашата страна е събирателен център на инфраструктура, телекомуникации и информация. За нас Балканите са един много важен и перспективен пазар с над 600 милиона потенциални потребители. Ние работим от 6 години в Турция и смятаме, че вие можете да партнирате успешно на нашите колеги там и заедно да постигнете HP лидерство на информационните пазари.


У нас тече процес на банкова приватизация. Имате ли намерение да се включите активно в модернизирането на банковите информационни системи след преминаването на кредитните институции в частни ръце?


- Това е един много добър въпрос и смятам, че за читателите на в.БАНКЕРЪ ще е интересно да научат, че активно и целенасочено работим в тази насока. Поради съображения за конфиденциалност, не мога да спомена конкретни кредитни институции, но вашият вестник ще е първият, който ще съобщи за това.

Facebook logo
Бъдете с нас и във