Банкеръ Daily

Общество и политика

Херо Мустафа започва серия от срещи с български политици

Посланичката на Съединените щати у нас Херо Мустафа се срещна днес с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, за да обсъдят редица въпроси, включително и усилията на България и Америка да се справят с пандемията от COVD-19 и начините за подпомагане на икономическото възстановяване на двете страни.

В следващите дни посланик Мустафа ще проведе срещи, в повечето случаи – виртуални, с редица български политически лидери за координиране на въпроси след пандемията от коронавирус. При всички случаи посланик Мустафа ще съблюдава противоепидемичните изисквания на българските и американските власти.

В края на април посолството на САЩ в София съобщи, че правителството на САЩ е дарило средства за закупуването на диагностична техника за COVID-19 посредством Международната агенция за атомна енергия. България, която е член на МААЕ от 1957 година, е заявила тестово оборудване през проект на МААЕ. В отговор Съединените щати осигуряват средствата за закупуването на тази изключително бърза и надеждна диагностична техника за COVID-19.

Тестването на национално ниво е изключително важно при епидемията от COVID-19. Съединените щати закупуват диагностично оборудване за България, което използва най-прецизна технология за откриване на съществуващите в момента вируси. Оборудването използва ядрена технология за бързото откриване на коронавируса, който причинява COVID-19. Технологията е позната като обратна транскрипция с последваща полимеразна верижна реакция в реално време (real time RT-PCR).

Facebook logo
Бъдете с нас и във