Банкеръ Daily

Общество и политика

Херо Мустафа посети военното разузнаване, срещна се и с кметове

Американският посланик в България Херо Мустафа с първо посещение на служба “Военно разузнаване". Срещата се е провела на 30 септември, но бе обявена от пресцентъра на службата ден по-късно. В срещата са участвали министърът на отбраната Георги Панайотов, представители на посолството и ръководството на военното разузнаване

По време на разговорите е било отбелязано високото ниво на двустранните отношения и готовността за задълбочаването и разширяването им. Министър Панайотов очертал съвременните предизвикателства за сигурността пред евроатлантическата общност и готовността за продължаване на съвместните усилия за преодоляването им.

От своя страна директорът на СВР бригаден генерал Венелин Венев потвърдил решимостта на службата за поддържане на устойчиво партньорство, като посочил, че посещението на посланик Мустафа се приема от българското военното разузнаване като израз на доверие между двете страни.

На 1 октомври посланик Мустафа се срещна и с кметове от Черноморието. "Посланик Мустафа каза, че е благодарна да нарече тези местни лидери наши партньори в множество важни инициативи в региона. Съединените щати се ангажират да работят с българските градове, за да създадат работни места и да засилят връзките между хората", е отбелязано в съобщението на Американското посолство.

https://www.facebook.com/USEmbassySofia/posts/4498692823519526

Facebook logo
Бъдете с нас и във