Банкеръ Daily

Общество и политика

Херо Мустафа похвали здравната ни система

Херо Мустафа и здравният министър Кирил Ананиев

Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа изказа подкрепа към българската държава в борбата с коронавируса. По време на виртуална среща във Фейсбук с американските граждани в България, тя отбеляза, че тази битка е обща и оцени като ефективни взетите мерки в страната.

"Българската здравна система се справя добре със случаите COVID-19 и мерките, които са взети за подготовка и предотвратяване на разпространението, са ефективни", подчерта посланикът. Тя отбеляза, че броят на заразените у нас расте, но не в геометрична прогресия, както е в други страни.

"Също така ние сме много впечатлени от спокойствието и професионализма на лидерите в здравеопазването тук, включително от генерал Вецислав Мутафчийски от Военномедицинска академия. Екипната работа и взаимодействието между ВМА и Министерството на здравеопазването е отлична. Така виждаме ситуацията тук в София“, заяви още Херо Мустафа.

Тя благодари и на тези, които са на първа линия – полицаи, лекари, медицински сестри и ги определи като истински герои.

"Ако всички работим заедно, можем да преминем през това. Знам, че тези извънредни мерки са голямо предизвикателство, особено за онези, които трябва да учат вкъщи и да се опитат да общуват чрез интернет, но тези мерки са въведени, за да спрат разпространението на вируса и да ни предпазят. Това ще стане само ако продължим да действаме изпреварващо", посочи посланикът.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във