Банкеръ Weekly

Общество и политика

ХЕБРОСБАНК СЕ РАЗДЕЛИ ПРИНУДИТЕЛНО С 16 МЛН. ЛЕВА

Докато представителите на изпълнителната, съдебната и законодателната власт дискутираха по проблемите на престъпността изобщо и за закриването на Националната следствена служба и Главна прокуратура, престъпниците си заработиха някой и друг лев. В 13.50 ч. миналата сряда четирима въоръжени бандити обраха клона на ХЕБРОСБАНК в Калофер и то само за... две минути. Според данни на полицията двама от престъпната група нахлули в банковия салон и заплашили служителите и клиентите на банката с автомат. След това прибрали всички налични пари на клона. Официалната информация сочи че, престъпниците са се сдобили с около 16 млн. лева. В банковия клон в Калофер рядко има толкова много пари в наличност, тъй като клонът, общо взето, е губещ - обясни за в.БАНКЕРЪ изпълнителният директор на банката Иван Златарев. На практика в сряда централата на ХЕБРОСБАНК е превела на калоферския клон общо 26 млн. лв., за да могат да се извършат разплащания по розобера. Първите 10 млн. лв. обаче веднага са заминали по предназначение. В този смисъл би могло да се предположи, че бандитите са разполагали с някаква вътрешна информация от банката.


Според разкази на свидетели двамата въоръжени грабители са били високи над 1.80 м, маскирани, облечени с дълги черни шлифери. По време на обира те не са употребили оръжие и сила, поради което няма и пострадали граждани. След оттеглянето си двамата мъже в черно са качили в бял автомобил. В колата ги очаквали мъж и чернокоса жена. Групата избягала в неизвестна посока и все още се издирва.


Полицията е предприела незабавни заградителни и оперативно издирвателни действия в целия регион. Как обаче да бъдат хванати престъпниците, след като калоферската полиция не разполагала с... автомобили?


В издирването на престъпниците са се включили и съседните регионални дирекции на МВР. До края на седмицата обаче престъпниците не бяха заловени. Така след като свърши раздаването на лоши кредити, идва ред на банковите обири, наподобяващи вече гледани екшъни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във