Банкеръ Daily

Общество и политика

Хазарта бил поканен да участва в изпълнителната власт, но отказал

"Имах предложение да вляза в изпълнителната власт. Причината да не приема е, че познавам възможностите си и смятам, че на този етап не бих бил полезен там." Това заяви в интервю за NOVA депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров - Ицо Хазарта. На въпрос дали би станал министър на културата, той отговори: "Не, не бих станал, защото опитът ми не стига за такава длъжност. Със сигурност това, което съм правил през годините, би ми помогнало да съм полезен в тази сфера."

Силно впечатление в първия ден на парламента на Хазарта му направили действията на част от депутатите, докато реч е произнасял президентът Румен Радев. "Наблюдавах една парламентарна група - вляво от мен. Докато Радев говореше, те си приказваха, говореха си по телефона. Един дори нещо търсеше в носа си. Човек изпада в особено положение, когато гледа това", каза Петров.

Той обясни, че не си е казал нищо с депутата от ДПС Делян Пеевски. "Ще кажа нещо, което вероятно голяма част от хората няма да могат да асимилират - от ДПС имат депутат, който всъщност е охранител. Когато Пеевски отива до тоалетната, той отива с него. Когато някой друг от тяхната група напуска залата - той също отново отива с него. Това е депутат със заплата, който е сложен на избираемо място и ще гласува закони. А всъщност е охранител", разказа народният представител от ПП.

Рапарът е сигурен, че голяма част от хората ще променят отношението си към него: "Наясно съм, че ще трябва да платя тази цена. Ще си струва, ако успея да свърша смислени неща, ако остана верен на съвестта си и некорумпиран." "Стана ми много готино", така той определи чувството, когато е станало ясно, че е победил лидера на БСП Корнелия Нинова и бившия премиер Бойко Борисов в 25 МИР в София. Истинското удоволствие обаче щяло да дойде, когато успее да свърши нещо полезно.

"Не съм виждал хора като Кирил Петков и Асен Василев в българската политика досега. Аз им вярвам и смятам, че те са способни да направят наистина големи промени", посочи депутатът по адрес на лидерите на "Продължаваме промяната".

Facebook logo
Бъдете с нас и във