Банкеръ Daily

Общество и политика

Хасан Адемов след прекарания Covid-19: Преминах през този ад, останете си вкъщи

„Температура, обща отпадналост, суха дразнеща кашлица. Респираторни проблеми”. Така описа оплакванията си д-р Хасан Адемов, който беше първият депутат с доказан Covid-19. Той вече е изписан от ВМА след двуседмично лечение и е под домашна карантина.

„Оказа се, че имам много приятели, което поддържаше тонуса ми“, сподели пред БНР народният представител от ДПС. Той беше категоричен, че поведението на лекарите заслужава дълбок поклон и уважение. 

„Лечението не е щампа. За всеки пациент - на базата на обективната картина и на клиничните симптоми, се подбира терапията... Коронавирусът нанася поражения, но прави и неприятна услуга на болестта, като отваря врата за бактериална допълнителна инфекция... Няма вълшебно хапче", подчерта д-р Адемов. В навечерието на празниците той призова всички да останат в домовете си. 

„Аз преминах през този, да го наречем ад. Адът започва с изненадата, със страховете, притеснението, минава през болката, след това идват надеждата, упованието. За да не натоварим нашите близки, колеги, познати и здравната ни система, нека останем вкъщи. Празници има много. Всеки делник е празник, стига човек да е здрав... Ако не спазваме социалната изолация, резултатите ще видим след седмица с драстично увеличаване на случаите", предупреди д-р Хасан Адемов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във