Банкеръ Daily

Общество и политика

Харта на българския туризъм подписаха браншови организации и висши училища

Ръководствата на браншови организации и висши училища подписаха в медийния център на БТА Харта на българския туризъм - 2020. Документът е съвместна платформа, която обединява представителни туристически и професионални организации, български производители и академичните среди. Хартата цели да рестартира българския туризъм своевременно, отговорно и чрез координираното въвеждане на нови здравословни и безопасни условия след пандемията от СOVID-19.

Хартата на българския туризъм - 2020, беше подписана от ръководителите на: Националния борд по туризъм (НБТ), Съюза "Произведено в България", Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА), Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Българската асоциация на заведенията (БАЗ), Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БУБСПА), Българското конгресно бюро (БКБ), Българския туристически съюз (БТС), Българската туристическа камара (БТК), Университета по библиотекознание и информационни технологии (УНИБИТ), Университета по хранителни технологии (УХТ), Международното висше бизнес училище (МВБУ), Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), Ваканция и СПА експо.

Мартин Захариев, зам.-председател на УС на НБТ изтъка, че хартата няма политически характер. Нейният смисъл като документ и подписването й целят представителите на неправителствените организации в сектора и академичните среди да покажат загрижеността си и общото виждане в условията на световна пандемия като принципи, ценности и отговорности, които ни обединяват за възстановяването на туризма своевременно, отговорно и чрез координирани действия за въвеждане на нови здравословни и безопасни условия и протоколи за всяка част от веригата на туристическата дейност, включително пътуване, настаняване, храна, свободно време и забавление, каза Захариев. Хартата на туризма не е и нормативен документ и на нейна база не може да се търси юридическа отговорност, но тя ангажира морално всички туристически предприятия и организации, които я подкрепят, допълни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във