Банкеръ Daily

Общество и политика

Хаджигенов: Трифонов събори всички мостове, които ние построихме

Депутатът от ИБГНИ Николай Хаджигенов обвини лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов за политическата ситуация, която предполага провеждането на трети парламентарни избори през тази година.

Слави Трифонов събори всички мостове, които ние другите построихме, смята Хаджигенов.

В петък лидерът на ИТН потвърди, че партията му няма да подкрепи БСП, за да се състави правителство с третия мандат. Последва среща между социалистите и ИБГНИ, след която се разбра, че и коалицията на Мая Манолова и Николай Хаджигенов няма да подкрепи кабинета.

"Очевидно политическото поумняваме няма да се случи скоро и то струва една добра цена - всяко отиване на избори по нечия прищявка - на Трифонов - струва 65. млн", каза той.

Хаджигенов заяви, че лидерът на ИТН е единственият, който поставя ултиматуми. "Ние няма да се смирим и сигурно ще ходим и на 16-и избори", каза Хаджигенов.

Втората причина, според него, поради която трябва да се завършат разговорите, е съдебната реформа.

"Между другото, решението на Трифонов означава, че Гешев ще се радва още известно време - като стана дума за правосъдна реформа. Това даде възможно на Борисов отново да се чувства фактор и да се подиграва на всички от джипката си", каза пред БНТ депутатът от ИБГНИ.

"Има неща, които започнахме миналия път, а сега трябва да ги довършим. Това е законопроект за НСО, Закон за защита на бюрото, закриване на спецсъдилищата. Поне тези три неща, извън актуализацията на бюджета, което е изключително важно", уточни той.

Хаджигенов потвърди, че връщането на третия мандат се бави, за да се завършат тези теми в НС.

"Това може да продължи колкото е нужно и след 15 септември, ако е нужно. Аз не споделям оптимизма на БСП, че бюджетът може да бъде приключен в рамките на няколко дни, въпреки че става въпрос за актуализация", каза Хаджигенов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във