Банкеръ Daily

Общество и политика

Хаджигенов сезира Лаура Кьовеши заради полицейското насилие

Времената парламентарна комисия за полицейското насилие на протестите през лятото на 2020 г. сезира главния европейски прокурор Лаура Кьовеши, Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE), върховния комисар за правата на човека, генералния секретар на Съвета на Европа, заместник-председателя на Европейската комисия за "Ценности и прозрачност", комисаря по правосъдието и генералния директор на ГП "Правосъдие и потребители".

Комисията с председател Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме" сезира Кьовеши във връзка с това, че делегираният европейски прокурор от квотата на България Вероника Трифонова е подминала кадрите с полицейско насилие.

"Кадрите, запечатали срамния побой над мирно протестиращи младежи, крити от българските власти близо 13 месеца и извадени от комисията, обиколиха всички медии и социални мрежи в страната и разтърсиха цялото общество. Независимо от множеството свидетелства и доказателства за това насилие, г-жа Трифонова е прекратила преписка по случая, "поради липса на престъпление", пише в официалното съобщение.

"Това е форма на съучастие на престъпление срещу правосъдието", категоричен Хаджигенов, който е и адвокат на част от пострадалите при побоя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във