Банкеръ Daily

Общество и политика

Хаджигенов: При връчен мандат - преговори на секундата с Трифонов

Депутатът от "Изправи се, ние идваме" Николай Хаджигенов иска веднага след като бъде връчен третият мандат за кабинет да започнат преговори с лидера на "Има такъв народ".

"Явно е, че с "Има такъв народ" тепърва ще трябва да говорим още много. С експертите им нямаме проблем, именно на експертно ниво ние искаме едно и също. На политическо ниво трябва да водим разговори на високо ниво", посочи Хаджигенов.

По думите му след като президентът връчи третия мандат - на секундата ще бъдат поискани преговори с лидера на ИТН Слави Трифонов. 

"И с ДПС трябва да се говори - независимо дали ни харесва, както и с БСП, но не е така с ГЕРБ. С партията на диктатора не правим нищо, освен да ги ликвидираме лека-полека... Ние сме в политиката, за да ги няма ГЕРБ, с тях не правим нищо", обясни Хаджигенов пред БНР.

Той беше категоричен, че конституционно мнозинство не е възможно без гласовете на ДПС: "Ако цената да махнем Иван Гешев е да говорим с ДПС, ще говорим с тях. Това няма да са преговори, а разговори и то прозрачни - пред медиите... ДПС са невъзможен партньор за управление".

Според него шансовете за правителство с третия мандат са добри и идеята на ИБГНИ е да покаже как трябва да се направи това - максимално публично и ясно. По думите му, за да оцелее едно правителство на малцинството, трябва да се състави от партиите на промяната плюс най-добрата част от служебното правителство.

"Изслушването на Гешев в правната комисия трябваше да се случи, било то и в този безобразен вид, защото трябваше да чуем как два часа той повтаря: "Не знам, от мен не зависи нищо". Главният прокурор лъже!", заяви Николай Хаджигенов.

Депутатът от ИБГНИ съобщи, че сред данните за подслушваните по време на протестите има политици, журналисти от български и световни медии, прокурор от Софийска градска прокуратура, който е бил негов клиент: "За съжаление всичко това е секретно, включително и имената". 

Той подчерта, че част от работата на оглавяваната от него временна парламентарна комисия е да намерят законен начин, за да направят публична тази информация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във