Банкеръ Daily

Общество и политика

Хаджигенов: Петър Илиев сам ликвидира шансовете си

"Качества? Какви качества? Арогантна самодостатъчност е качество за изчегъртване на Гешев? Че то това е Гешев. Слагаме ги един до друг, абстрахираме се от визуалната прилика, слушаме ги как говорят и получаваме две страни на една и съща монета." Така съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов коментира интервюто на предложения от "Има такъв народ" за вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев.

По думите на Хаджигенов, Илиев не е човекът, който ще направи каквото и да било. "Той сам ликвидира шанса си. Интервюто му е самостоятелно основание да гласуваме срещу правителството на ИТН. Защото то показа, че кастингът за политици не е правилният начин. Кастингът за политици всъщност се нарича избори", каза депутатът пред Нова телевизия.

"От ИТН взеха нашите приоритети, на "Демократична България" и социалната част на БСП и ги плеснаха при тях в декларация. В петък половината юристи в Народното събрание не си вдигаха телефоните, защото неистово търсеха кандидат за правосъден министър. Причината да гласуваме против, а не просто въздържали се, е механизмът, по който се сглобява това правителство", изтъкна Хаджигенов.

По думите му за прословутото изчегъртване, за което говори Слави Трифонов, от ИТН нямали идея какво правят: "Друг е въпросът колко им стиска? На тях им стиска да ни се карат от телевизора. Но да направят трудните неща – за това се иска друг тип стискане."

Facebook logo
Бъдете с нас и във