Банкеръ Daily

Общество и политика

Хаджигенов не иска да става министър

Николай Хаджигенов

Голямата новина е, че ГЕРБ приключи. Няма значение дали те ще са първи. "Изправи се! Мутри вън!". ще направи всичко възможно, за да има редовно правителство, заяви пред БНТ Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!".

Партията ще настоява за нови промени в изборния кодекс преди президентските избори. Хаджигенов обаче обяви, че няма желание да заеме министерски пост. Той също така каза, че не са водени преговори с "Има такъв народ" за съставяне на правителство, като от коалицията "Изправи се! Мутри вън" ще изчакат покана за подобни разговори.

"Имам условия - Гешев, правосъдие, промяна и настоявам за тях, това е причината, поради която аз лично съм в политиката. Това е причината поради която една купчина хора гласуваха за мен", каза Хаджигенов и допълни, че реалното управление е в парламента. "Така че моето място е в парламента със сигурност", каза Хаджигенов.

"Всички търсят комфорта ГЕРБ или комфорта на онова старото БСП, която можеше да прави каквото си иска, но това не е демокрация. Демокрация означава определени хора с различна идеология да се съберат в името на общата цел - тя е достатъчно промяна, правосъдие, ГЕРБ, Гешев, но в обратен ред", каза той.

Според данните в сайта на ЦИК ГЕРБ-СДС е с 23,91%, следвана от ИТН с резултат 23,66 на сто, следвана от коалицията БСП за България е трета политическа сила с 13,63%, а четвърта е коалицията "Демократична България" - 12,55 процента.  ДПС получава 10,59 на сто. Шестата формация с резултат над 4 процентния праг за влизане в Народното събрание е "Изправи се! Мутри, вън!" с 5,04% от гласовете

Под бариерата остават коалицията "Българските патриоти" с 3,21 процента, партия "Възраждане" – 2,91%  и гражданска платформа "Българско лято" с 1,80 процента подкрепа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във