Банкеръ Daily

Общество и политика

Хаджигенов: Гледайте на затварянето на кръстовища като на учебен процес

Гледайте на затварянето на кръстовища вечер, като на учебен процес. Сега, тепърва създаваме гражданско общество и хората имат нужда да разберат, че могат да бъдат граждани и че именно от тях зависи всичко, това заяви протестиращият адвокат Николай Хаджигенов.

Той коментира смяната на министри в правителството на Борисов, качвайки призива на Велислав Минеков: "Тикви подменят с тикви ! Тази вечер нашият отговор.
Бъдете бесни !". Според него вътрешния министър Младен Маринов е бил грешен избор на Борисов.

С този цитат на доктор Тони Филипов, адвокат Хаджигенов обобщи случващото се в момента: "Не просто къпан милиционер, ами и търкан с керемида… Когато Маринов стана министър, постът главен секретар остана за дълго вакантен. Говореше се, че причината била в това, че било трудно да се намери по-прост от министъра. Но в края на краищата се намери. Извечна истина е, че и от най-простия има по-прост". 

След проведения днес коалиционен съвет премиерът Бойко Борисов обяви, че приема оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на икономиката Емил Караниколов и на вътрешния министър Младен Маринов. Премиерът поиска тяхното оттегляне миналата седмица. Освен тях Борисов обяви и оставка на министъра на туризма Николина Ангелкова.

"Предлагаме на мястото на вътрешния министър Младен Маринов да застане Христо Терзийски, на мястото на Емил Караниколов - заместникът му Лъчезар Борисов. На мястото на Владислав Горанов връщаме Кирил Ананиев. Министерство на здравеопазването се поема от директора на Александровска болница Костадин Ангелов. Марияна Николова ще приеме поста на министър на туризма", посочи премиерът.

В началото на следващата седмица ще бъдат обявени нови социално-икономически мерки. Кабинетът ще продължи работата си с приоритизиране на определени цели, свързани с демографията, възрастните хора и българите в чужбина, съобщи министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във