Банкеръ Daily

Общество и политика

Хаджигенов: Ако ни дадат мандата, ще сме готови

Адвокат Хаджигенов не крие, че е разочарован от отказа на "Има такъв народ" да състави правителство. Според него зад това решение се крие "страхът от провал".

Забавлявам се от идеята, че ние, най-малката група в парламента, ще получим мандат за съставяне на правителство, но теоретично всичко е възможно и ние се готвим за това, заяви адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“ пред Би Ти Ви.

"Готвим стратегии, говорим с другите парламентарни сили, доколкото ние сме 14 души, въпреки че ние подехме инициативата да говорим с всички, защото има много траншеи, които ги разделят. Последното нещо е името на министър-председателят. Не знам защо политиката се схваща като това кой ще води отпред. Политиката е отборна работа. В противен случай отново получаваме ГЕРБ и Бойко Борисов“, каза депутатът.

„Демокрацията е сложен процес и тя предполага такива обединения по определени програми и политики, но ние не сме свикнали. Този процес иска време", смята политикът.

Адвокат Хаджигенов не крие, че е разочарован от отказа на "Има такъв народ" да състави правителство. Според него зад това решение се крие "страхът от провал".

В понеделник лидерът на втората по численост политическа сила - "Има такъв народ", Слави Трифонов обяви във "Фейсбук", че формацията му ще върне мандата за съставяне на правителство, тъй като няма необходимия брой депутати или партньори, за да му осигури стабилно парламентарно мнозинство.

"Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост", посочва Трифонов.

"Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън" заявиха, че имат готовност да участват в правителство, но те не могат да си  осигурят мнозинство от поне половината депутати. Старите партии - ГЕРБ, БСП или ДПС, също декларираха, че биха дали гласове за формиране на правителство, но до момента партията последователно отхвърля подобна възможност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във